Начало → Интернет → Пасивна оптична мрежа (PON)


Пасивна оптична технология


Пасивната оптична мрежа е сравнително нова технология, в която се използват напълно пасивни оптични разпределители за обслужване на 64 крайни точки по едно оптично влакно. Липсата на каквото и да било активно оборудване между доставчика и абоната е предпоставка за изключителна надеждност на преносната среда. Това я прави напълно независима от прекъсвания на електрозахранването, както и от типичните за LAN мрежи проблеми, породени от гръмотевични бурии (статично електричество). Мрежата се състои от централизиран Optical Line Termination (OLT) от страната на интернет доставчика и множество Optical Network Unit (ONU) устройства от страната на потребителите. Поради високата цена на въпросното мрежово оборудване (OLT и ONU), този тип технологии за доставка на информационни услуги по оптика до крайния абонат са все още рядкост.

Ние от Перник-ЛАН добре разбираме необходимостта за доставка на бърз и надежден интернет до дома Ви. По тази причина вече стартирахме изграждането на PON мрежа в района над автогарата - кварталите “Ралица”, “Могиличе” и “Каменина”.

Ако сте заинтересовани и искате да се включите към мрежата ни, можете да се свържете с нас на телефон: 54 41 00 или да посетите офиса на фирмата ни: ул. "Кракра" 57

Вариантите за абонамент са както следва:
Договор, който може да бъде прекратен в рамките на месеца – избрания от Вас интернет пакет + депозит в размер на 40лв за клиентско устройство (ONU).
Дългосрочен договор (1 година) – избрания от Вас интернет пакет без необходимост от депозиране на сума за клиентско устройство.

И в двата случая клиентското устройство остава собственост на доставчика.

ВАЖНО!!!
Първите 40 абоната свързани в PON мрежата не е необходимо да заплащат депозит и инсталационна такса!